Linssi-juurespyörykät

Linssi-juurespyörykät (6-8 annosta)

(Valmistusaika riippuu siitä, teetkö pannulla vai uunissa. Pannulla paistaen meillä meni puolisentoista tuntia. Äkkiarviolta tämän kokoinen satsi valmistunee noin tunnissa, jos käytät uunia.)

Tätä ruokaa voit tarjota +10kk ikäiselle lapselle.

Mitä tarvitset?
2 dl punaisia linssejä
2 porkkanaa
pala palsternakkaa
2 keitettyä perunaa (huom!: KEITETTYÄ! Säästä siis vaikka edelliseltä päivältä pari.)
2 dl kermaviiliä
2 munaa
4 rkl perunajauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl öljyä
yrttisekoitusta
yrttisuolaa tai sellerisuolaa

Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja keitä 10 minuuttia vedessä. Kaada keitinvesi pois. Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka. Kuori peruna ja raasta karkeaksi raasteeksi (tai muussaa haarukalla suurinpiirtein, miusta ainakin perunan raastaminen keitettynä on asteen verran haastavampaa). Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Pyörittele taikinasta kylmään veteen kostutetuin käsin pyöryköitä tai taputtele pihvejä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasolla puoli tuntia tai kypsennä öljytyllä pannulla liedellä hitaasti molemmin puolin.

Tarjoa esimerkiksi tsatsikin kanssa. Meillä syötiin ihan vaan ketsupilla. Näiden kaveriksi käy toki myös vaikka pasta, jos tuntuu että kaipaa jotain pyöryköiden lisäksi.

Alkuperäinen resepti on puolikas tästä, mutta samalla vaivalla teet sen siis tämän ohjeen mukaisesti ja pakastat osan (sitä paitsi esim. kermaviiliä on kivempi käyttää koko purkillinen kuin jättää se puolikas hautautumaan jääkaapin uumeniin). Oman kokemuksen mukaan pyörykätkin muodostui pannulla enemmän pihveiksi.

Lähde: Herkullista kotiruokaa lapselle, osiossa kasvisruokia lapsen makuun. Paganus&Voutilainen, Tammi 2005.

Kommentit