Tuliset kookoskatkaravut

Miehen isyyslomaillessa meillä on syöty taas vähän monimutkaisempaakin sapuskaa. Sunnuntaina hemmoteltiin itseämme pulled pork -burgereilla (nyhtöpossu ei vaan taivu miun suuhun) joihin pyöräytin itse sämpylät. Sitten vaan väliin possut, suolakurkut, juustoa, tomaattia ja salaattia.

Sen sämpyläohjeen jaan teille lähipäivinä, mutta noita pulled pork -reseptejä on netti väärällään (no niinku sämpyläohjeita ei olisi) ja useampaa sorttia, joten suosittelen googlea ja suosittelen ensin keittelemään lihaa. Pelkästä uuniversiosta, kun ei tule yhtä hyvää.

Tänään  meillä syödään tulisia kookoskatkarapuja. Nää ei ehkä ihan joka ipanalle uppoa, mutta meidän taapero tykkää! Alkuperäinen resepti on luullakseni löytynyt ruokapirkasta.

Tuliset kookoskatkaravut

(4 annosta, valmistusaika vajaa puoli tuntia)

Mitä tarvitset?
(Riisiä tai nuudeleita)
1 pieni purjo (semmonen 200g)
1 keltainen paprika
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1-2tl Sambal Oelek -chilitahnaa
1 tl kurkumaa
1 rkl vihreää currytahnaa
1 tlk kookosmaitoa (400ml) (valitse mieluummin tetra kuin tölkki niin pienennät kemikaalikuormaa)
1 rkl soijakastiketta
2 rkl limetinmehua
1 ps katkarapuja (pakasteesta, noin 180g)
1tkl mangoa (425g, toki jos saat tuoretta, niin sekin käy!)
Pinnalle persiljaa tai korianteria

Halkaise, huuhtele ja pilko purjo hienoksi silpuksi. Pese ja kuutioi paprika ja hienonna kuorittu valkosipulinkynsi. Kuullota miedolla lämmöllä purjoa ja paparikaa hetki kattilanpohjalla öljyssä. Lisää valkosipuli, sambal oelek, kurkuma ja currytahna. Ja kuullottamista vielä hetki.

Kaada kookosmaito sekaan ja mausta soijalla ja limenmehulla. Keitä noin 5 minuuttia.

Lisää katkikset ja kuutioidut mangot. Kuumenna, mutta älä enää keitä, etteivät katkaravut muutu sitkeiksi. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa tai korianteria ja tarjoa nuudeleiden tai riisin kanssa.

PS. Onko katkaravut kalaruoka?

Kommentit