Nirsoilijan katkarapupasta

Lisäkepulmaa Facebookissa pohtiessani, sain maailman parhaimmaksi osoittautuneen vinkin mitä tulee nirsoilijoihin: käytä sauvasekoitinta! Ruokaan kuin ruokaan saa piilotettua mitä vain makujen kärsimättä. Parhaiten tarkoitukseen sopii tämän ihanan vinkkaajan mukaan jauhelihakastike. Homma toimii niin, että ensinnä vihannekset paistaen tai keittäen ja ne mössöksi blenderillä tai sauvasekoittimella ja sitten vaan kastikkeen muut aineet sekaan. Ja jos joku erehtyy kysymään mitä siinä on, niin senkun vastaa että ketsuppia ja jauhelihaa ;)

Tätä vinkkiä hyödyntäen meillä syötiin tänään viikon yksi kala-annos, katkarapuina. Ja sinne menivät ne kestoinhokit porkkanat, paprikat, sipulit ja maissit tosta noin vaan. Kehuipa poika vielä ruokaa hyväksikin, ohhoh!

Nirsoilijan katkarapupasta

(Neljälle reilu annos, valmistusaika n. 45min)

Mitä tarvitset?
ruokaöljyä
2 punasipulia
2 porkkanaa
1 paprika
2 dl vettä
2 dl pakastemaissia
2 dl kermaa
tilkka vettä
4 rkl vehnäjauhoja
rouhittua mustapippuria, suolaa
1-2 tl basilikaa (voit käyttää myös tuoretta jos saatavilla)
180g pakastettuja katkarapuja
puolikkaan sitruunan mehu

n. 250g kaurapastaa (puoli pussia)
vettä
suolaa

Kuori porkkanat. Pilko porkkanat, sipulit, paprikat ja kuullota niitä öljyssä kattilassa, kunnes vähän pehmenevät. (Kasvikset saa jättää melko isoiksikin paloiksi.) Lisää 2 dl vettä ja pakastemaissit ja anna kiehua 10-15minuuttia. Survo sauvasekottimella mössöksi. Lisää kerma ja suurusta kastike kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Lisää mausteet (itse käytin ohjeessa mainitsemieni lisäksi lipstikkaa ja nokkosta). Anna kiehahtaa. Lisää katkaravut ja anna pulpahtaa (älä keitä, etteivät ravut sitkisty).

Keitä pastaa n. 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja valuta siivilässä. Sekoita yhteen kastike ja pasta ja mausta puolikkaan sitruunan mehulla. Jos käytät tuoreita yrttejä maustamiseen, lisää ne tässä vaiheessa. Ja eikun herkuttelemaan, namnam!

Kommentit