Ihanat kaurakeksit

Tovi aikaa viime päivityksestä. Sorry. Kuvia ruuista on reilusti, aikaa bloggaamiseen vähän. Nyt kuitenkin bongasin niin muunneltavan ja moniin tarpeisiin sopivan (gluteeniton, maidoton, munaton, ihanan makuinen taikina ja helposti vaikka välipalakekseiksi muunneltava), että on pakko jakaa tää teidän kanssa. Alkuperäinen resepti täältä.

Kaurakeksit noin 15-25 kpl 

(noin 15-25 kpl, valmistusaika 15min + paistoaika 15min) 

Mitä tarvitset?
3 dl kaurajauhoja (puhdaskaura)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl (ruusu)suolaa
1/2 dl luomusokeria
3/4 dl (oliivi)öljyä
1/2 dl vaahterasiirappia
kourallinen rusinoita

Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Ripottele rusinat kulhon pohjalle (niitä voi silputa pienemmäksi, jos ei tykkää isoista sattumista) ja sekoita kuivat aineet joukkoon. Lisää öljy ja siirappi. Tämän jälkeen itse taputtelin taikinan pikkuisilleni muotilla paineltavaksi. Kun muottikeksit oli irroitettu pyörittelin lopun taikinan pieniksi palloiksi ja litskasin leivinpaperin päälle pellille. Toisin kuin kauralastut nää ei leviä uunissa vaan säilyttää aikalailla muotonsa. Paista noin 15min!

Olivat tosi maukkaita ja mikä olennaisinta TODELLA helppoja tehdä ja varsin terveellisiäkin. Mietittiin jo miehen kanssa, että jos näistä jättäis sokerin vähemmälle ja laittaisi vaikka siemeniä sekaan niin saisi tehtyä hyviä välipalakeksejä!


Uunituoreita!


Kommentit

  1. Mukava kun keksit onnistuivat! Itse en olekaan näitä pitkään aikaan tehnyt :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti