Texmex-salaatti tacomaustetuilla kikherneillä

Miulla oli viikonloppuna saunailta kavereiden kanssa. Tarjolla oli kahta marttojen naistenpäivänjuhlasta tuttua piirakkaa: homejuustotorttua ja omenapiirakkaa. Niiden lisäksi tein texmex-salaatin kikherneillä ja syötiin patonkia, jonka päälle oli tahinia.

Texmex-salaattia varten suosittelen varaamaan isoimman salaattikulhon, mitä kotoa löytyy.

Texmex-salaatti

Riittää kuudelle ruuaksi, valmistuaika noin tunti

Mitä tarvitset?
2 pkt säilykekikherneitä
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl tacomausteseosta (esim Urtekramilla on luomua!)
1 tl suolaa

1 jäävuorisalaatti
1rs (250 g) miniluumutomaatteja
1 keltainen paprika
1/2 kurkkua
1 punasipuli
2dl punaleima-emmentaljuustoraastetta
1ps(200 g) maissilastuja
korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Kastike:
1tlk(200 g) turkkilaista jogurttia
1dl vahvaa tacokastiketta

Huuhdo valutetut kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Kaada ne sen jälkeen talouspaperin päälle valumaan. Poista irralliset kuoret. Kaada kikherneet leivinpaperille uunipellille ja pirskottele päälle öljyä. Ripottele kikherneiden päälle myös mausteet ja suola. Voit vähän pyöritellä kikherneitä tässä vaiheessa, jotta öljy ja suola leviää. Levitä ne sen jälkeen tasaisesti ympäri leivinpaperia. Paahda rapeiksi uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman. (Nämä voi tarjota paitsi salaatin seassa niin myös ihan naposteltavana, voit maustaa mielesi mukaan ja ottaa vaikka leffaan mukaan!)

Revi salaatti laakealle vadille. Halkaise tomaatit. Kuutioi paprika ja kurkku. Kuori sipuli, puolita ja viipaloi se. Levitä kasvikset ja juustoraaste salaattipedille. Murskaa noin 1/4 maissilastuista ja lisää ne salaatin päälle. Ripottele pinnalle korianteria tai persiljaa. Lisää lopuksi lämpimät kikherneet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kastike ja loput maissilastut erikseen salaatin kanssa.

Salaatti jäi vähän piiloon, mutta etsivä löytää :D

Kommentit